Κόσμος

Άμεση εμπορική συμφωνία μετά το Brexit συμφώνησαν Τραμπ – Τζόνσον

Μετά το Brexit η Βρετανία θα συνάψει γρήγορα μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία ενώ αναφορόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε σίγουρους πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το Brexit.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνοσν επεσήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι δύσκολες, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά μετά το Brexit.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η συμβουλή του προς τον Τζόνσον για το Brexit, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής δασμών.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο για τα όσα πετυχαίνει η αμερικανική οικονομία, είναι φανταστικό να το βλέπουμε», σημείωσε ο Τζόνσον.

«Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», εξήγησε. «Δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά».

Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι κανένας από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Όχι, αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την οποία οι δύο χώρες εργάζονται επί πέντε μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς πατέρας και γιος σκόρπιζαν τον θάνατο επί 10 λεπτά στο Σίδνεϊ - Τα νόμιμα όπλα και οι έρευνες για τη σχέση του 24χρονου με το ISIS
«Οποιοσδήποτε θα ευχόταν να έχει έναν γιο σαν τον δικό μου», λέει η μητέρα του μικρότερου δράστη - Στους 40 οι τραυματίες, 5 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση - 6 πυροβόλα όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή του ο μεγαλύτερος δράστης
REUTERS
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
12
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί