Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανικός σε σχολείο της Ουάσινγκτον! “Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί” η επίσημη ενημέρωση

πυροβολισμοί
Φωτογραφία από Twitter / @MarcusQ13Fox

– Ξανά συναγερμός! Αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο των ΗΠΑ
– Σε καθεστώς αποκλεισμού το λύκειο Highline Community College, στην Ουάσινγκτον
– Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο κι απέκλεισαν μια κοντινή λεωφόρο
– Οδηγίες στους μαθητές να παραμείνουν… κρυμένοι μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση
– Όλα αυτά λίγες ώρες μετά το νέο μακελειό στη Φλόριντα, με τους 17 νεκρούς
– Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες – Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν υπήρξαν τελικά πυροβολισμοί
– Το μέγεθος της επιχείρησης που “στήθηκε” είναι ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στα σχολεία των ΗΠΑ

Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να τεθεί σοβαρά το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ υπό αμφισβήτηση; Αμέτρητες, είναι η απάντηση. Νέο περιστατικό πυροβολισμών αναφέρθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, λίγες ώρες μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα. Εκεί όπου χάθηκαν 17 ζωές. Οι πυροβολισμοί φέρεται να “έπεσαν” σε σχολείο της Ουάσινγκτον, ωστόσο ευτυχώς αυτό το θρίλερ φαίνεται πως είχε αίσιο τέλος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σχολείο σπιθαμή προς σπιθαμή. Προσπαθούσαν να διαπιστώσουν αν όντως υπήρξαν πυροβολισμοί, ή αν συνέβη κάτι διαφορετικό, το οποίο ο πανικός “διόγκωσε”, σε μία χώρα που τέτοια περιστατικά αποτελούν -κυριολεκτικά- καθημερινότητα.

Τελικά συνέβη το δεύτερο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αυτό που συνέβη και παρερμηνεύτηκε. Ωστόσο οι αναφορές έκανα λόγο για 6-8 πυροβολισμούς. Αυτό φυσικά ήταν αρκετό για να “στηθεί” μια γιγαντιαία επιχείρηση. Μετά το πέρας της, η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν υπήρξαν πυροβολισμοί.

Κάτι που δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στις ΗΠΑ. Αρκεί μια μικρή αφορμή για να επικρατήσει απολύτως ο πανικός…

Οι Αρχές ενημέρωσαν ακόμη πως οι έρευνες στα κτίρια βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πυροβολισμοί και νέος συναγερμός – Το χρονικό

Το Highline Community College, βρίσκεται κοντά στην περιοχή Des Moines, στην Ουάσινγκτον. Το σχολείο αποκλείστηκε μετά από αναφορές για εν εξελίξει περιστατικό πυροβολισμών.

Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα μια κοντινή λεωφόρο, καθώς θεωρείται πιθανό ότι ο δράστης ίσως επιχειρούσε να διαφύγει από εκεί. Μια προειδοποίηση εκδόθηκε επίσης και απευθύνονταν στους μαθητές του σχολείου.

“Η αστυνομία ανταποκρίνεται στο περιστατικό και εκκενώνει κρίτια. Παραμείνετε σε καθεστώς αποκλεισμού. Θα σας ενημερώσουμε με περαιτέρω πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες. Αυτή είναι μια εν εξελίξει κατάσταση”, ανέφερε ένα μήνυμα στην σελίδα του σχολείου στο Facebook.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο

https://twitter.com/majestnick02/status/964556833644953600

Διυπηρεσιακή επιχείρηση!

Οι πληροφορίες που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, ανέφεραν πως στο σημείο κατέφθασαν πολλές υπηρεσίες για την υπόθεση.

Ο πανικός που δημιουργήθηκε στο σημείο ήταν όπως εύκολα φαντάζεται κανείς απερίγραπτος. Κάτι απόλυτα λογικό, αφού πριν λίγες μόλις ώρες οι ΗΠΑ θρήνησαν ακόμη 17 ζωές, στο περιστατικό με της Φλόριντα.

Ευτυχώς, πάντως, όπως προαναφέραμε η υπόθεση αυτή είχε αίσιο τέλος.

Με πληροφορίες από: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις