Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Άνθρωπος της Τιμοσένκο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας – Παραμένει εξαφανισμένος ο Γιανουκόβιτς

Άνθρωπος της Τιμοσένκο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας – Παραμένει εξαφανισμένος ο Γιανουκόβιτς

Ο στενός συνεργάτης της Γιούλια Τιμοσένκο, ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, μετά την καθαίρεση του άφαντου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Τουρτσίνοφ ανέλαβε χθες χρέη προέδρου της νέας Βουλής στην Ουκρανία και σήμερα του ανατέθηκαν και τα καθήκοντα μεταβατικού προέδρου της χώρας.

Ο Τουρτσίνοφ, 49 ετών, κατάγεται από την ίδια πόλη με τη Γιούλια Τιμοσένκο, το Ντνιπροπετρόβσκ στα νοτιοανατολικά της χώρας, και κατέχει την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».
Υπηρέτησε ως επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004- 2005.

Οι εκλογές στην Ουκρανία έχουν οριστεί για τις 25 Μαΐου

Ο Τουρτσίνοφ, δεξί χέρι της πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο, κάλεσε τους βουλευτές να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι την Τρίτη.

«Αυτό το έργο αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ στη Βουλή και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως.

Εντολή να ξεκινήσουν οι συλλήψεις

Το ουκρανικό κοινοβούλιο έδωσε εντολή για τη σύλληψη του πρώην υπουργού Εσόδων Ολεκσάντερ Κλιμένκο και του πρώην γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Πσόνκα.

Ο Ολεχ Μαχνίτσκι που εκτελεί χρέη γενικού εισαγγελέα δήλωσε ότι “μια έρευνα έχει αρχίσει και μια ερευνητική-επιχειρησιακή ομάδα εργάζεται για τη προφυλάκιση των προσώπων αυτών προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”.

Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ δήλωσε επίσης στο κοινοβούλιο ότι η αστυνομία συνεργάζεται με την υπηρεσία κρατικής ασφάλειας και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας “σοβαρών εγκλημάτων κατά του ουκρανικού λαού, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαπράχθηκαν από πρώην αρχηγούς του κράτους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στο παλάτι του Βίκτορ Γιανουκόβιτς (ΦΩΤΟ)

Οι μικρές… Βερσαλλίες του Γιανουκόβιτς – Μέσα στο σπίτι του Ουκρανού προέδρου (ΦΩΤΟ)

Ηγετική εμφάνιση Τιμοσένκο στην πλατεία Ανεξαρτησίας: “Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις!” –…

Η εκδίκηση των Ουκρανών διαδηλωτών: Ξυλοκοπούν ελεύθερο σκοπευτή! (ΦΩΤΟ)

Διάγγελμα διχασμού και παραλήρημα από τον Γιανουκόβιτς: “Δεν παραιτούμαι! Έγινε πραξικόπημα” – Τον κήρυξε έκπτωτο η Βουλή – Εκλογές τον Μάιο

Η στιγμή της αποφυλάκισης της Γιούλια Τιμοσένκο – Αποθεώθηκε από 200 οπαδούς της (ΦΩΤΟ)

Πολωνός ΥΠΕΞ: Δεν γίνεται πραξικόπημα στην Ουκρανία

Η Ουκρανία αποχαιρετά τα “παιδιά” της – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Η Τιμοσένκο ελεύθερη, ο Γιανουκόβιτς άφαντος! Φόβοι διαμελισμού στην Ουκρανία – Αμετακίνητοι από την πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε