Κόσμος

Εφετείο «μπλοκάρει» το σχέδιο Τραμπ για κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

Το 2025, ΜΚΟ είχε μηνύσει την κυβέρνηση Τραμπ για την έναρξη κατασκευής της αίθουσας χορού 8.360 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς άδεια από το Κογκρέσο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ μπλόκαρε την ανέγερση της αίθουσας χορού που σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εφετείο των ΗΠΑ διέταξε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την κατασκευή του ballroom στη θέση της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, αποδεχόμενο τις ενστάσεις (πoυ οδήγησαν σε σχετική προσωρινή διαταγή) του Εθνικού Ιδρύματος για τη Διατήρηση των Ιστορικών Μνημείων.

Το 2025, ο συγκεκριμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός είχε μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση μετά την κατεδάφιση της Ανατολικής Πτέρυγας και την έναρξη κατασκευής μίας αίθουσας χορού 8.360 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς άδεια από το Κογκρέσο.

Ο δικαστής ανέστειλε πάντως το μπλοκάρισμα του έργου για 14 ημέρες, ώστε να επιτρέψει στην κυβέρνηση Τραμπ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρίτο κύμα απειλών για βόμβες σε αεροπλάνα στην Ευρώπη – Για υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο μιλούν ευρωπαίοι αξιωματούχοι
Σε κανένα αεροσκάφος δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και όλα προσγειώθηκαν με ασφάλεια - Για «πιθανή συντονισμένη εκστρατεία» μιλά η Ιρλανδία
Το αεροδρόμιο της Πράγας 7