Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απέλασαν 96χρονη με άνοια που ήθελε να ζήσει με την οικογένειά της

Απέλασαν 96χρονη με άνοια που ήθελε να ζήσει με την οικογένειά της

Μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου γιου της, η 96χρονη Christina Grant έφυγε από τη Σκωτία και πήγε στην Αυστραλία για να ζήσει με την οικογένειά της.

Η 96χρονη Christina Grant, που πάσχει από άνοια, πήγε στην Αυστραλία να ζήσει με τον άλλο γιο της Allan και τη νύφη της. Η νύφη της Diana Grant δήλωσε πως είναι σχεδόν τυφλή και έχει ήπια άνοια, κάτι που θα δυσκόλευε το να ζήσει μόνη της.

Επειδή όμως η 96χρονη γυναίκα έκανε ένα λάθος με τη βίζα της δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη στη χώρα. “Δεν το έκανε επίτηδες να παραβιάσει τους κανόνες”, τόνισε η νύφη της. Σύμφωνα με τη βίζα θα έπρεπε να φεύγει από τη χώρα μια φορά τον χρόνο για να συνεχίσει να έχει ισχύ.

Πρόσφατα πήγε σε κρουαζιέρα στο Vanuatu αλλά δεν μέτρησε. “Αυτές οι κρουαζιέρες δεν θεωρούνται έξοδοι από την Αυστραλία για το τμήμα μετανάστευσης και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν έχουν ενημερωθεί για αυτό”.

Εκπρόσωπος από το Τμήμα Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων δήλωσε στην Daily Mail Australia ότι συνεργάζονταν με την 96χρονη και πως το τμήμα δεν πήρε μέτρα για να την απομακρύνει από την Αυστραλία.

Η οικογένειά της ωστόσο ισχυρίζεται πως τους είπαν ότι θα είχαν σοβαρές συνέπειες αν δεν έφευγε από τη χώρα μέχρι την τελευταία θεώρηση της βίζας. “Δεν την έχουν διώξει επίσημα αλλά δεν μας άφησαν καμία επιλογή μετά την απειλή αν δεν μπει στο αεροπλάνο στις 26 Ιουλίου”, τόνισε η νύφη της 96χρονης γυναίκας. “Δεν είναι χαρούμενη που πρέπει να φύγει από το σπίτι που ο γιος της της παρείχε εδώ”, συμπλήρωσε, ενώ έχει ετοιμάσει τα πράγματά της για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε