Κόσμος

Απίστευτο! Μεταφέρουν αυτοκίνητο (!) και προμήθειες με ελικόπτερο μετά από κατολίσθηση! video, pics

Στις γαλλικές Άλπεις, σε μεγάλο υψόμετρο, ένα ελικόπτερο μεταφέρει φαγητό, ξύλα αλλά και ένα… αυτοκίνητο Renault Twingo για τους κατοίκους δύο μικρών χωριών που αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο έπειτα από κατολίσθηση βράχων που συνέβη πριν από μήνες.

Ένας τεράστιος όγκος από χώμα και πέτρες και μια βαθιά χαράδρα που σχηματίστηκε στην πλαγιά είναι ό,τι απέμεινε από τον μοναδικό δρόμο προς τα χωριουδάκια Μπερούλ και Σεν Σαμπίν μετά την κατολίσθηση.

Ως αποτέλεσμα, οι συνολικά 45 κάτοικοι να αναγκάζονται να περπατήσουν από τη δουλειά τους μέσα από το δάσος με το δείπνο τους στα σακίδια πλάτης τους αφού η κατολίσθηση έχει κάνει την ζωή τους άνω – κάτω!

sospel france helicopter

Δείτε τις απίστευτες εικόνες… ανεφοδιασμού μετά την κατολίσθηση

sospel france helicopter

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=D-99S3jO0eQ

Χθες Πέμπτη νοίκιασαν ελικόπτερο για να επιστρέψουν το οποίο πήγε κι ήρθε 17 φορές προκειμένου να μεταφέρει τις βαρύτερες προμήθειες κατά μήκος της κοιλάδας. Τα 2/3 από το κόστος των 3000 ευρώ τα κατέβαλαν οι κάτοικοι, ενώ το υπόλοιπο ποσό το πλήρωσαν οι τοπικές αρχές ως βοήθεια μετά την κατολίσθηση.

Η κατασκευή ενός νέου δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019 αλλά τότε θα είναι αργά για κάποιους στο χωριό. Ένας ηλικιωμένος κάτοικος και ένας γιατρός που αναρρώνει από εγχείριση στο γόνατο ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή.

«Δεν είμαστε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε ανέσεις στον τρόπο ζωής μας και μας καταβάλει ένα αίσθημα του “τι άλλο θα ακολουθήσει;”» δήλωσε η κάτοικος Φλοράνς Σεμπίγε.

Η ζωγράφος εξήγησε ότι χρειάστηκε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες, για παράδειγμα έκοψε τα πράσινα λαχανικά από τη διατροφή της και αποποιήθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης, διότι οι αερομεταφορές με το ελικόπτερο στοιχίζουν πολύ μετά την κατολίσθηση.

Άλλοι συγχωριανοί της ανησυχούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους χειμερινούς μήνες καθώς θα προσπαθούν να διασχίσουν τα δύσβατα και θεοσκότεινα μονοπάτια του δάσους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 5
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν