Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτο: Συνέλαβαν… δέντρο πριν 120 χρόνια και ακόμα τελεί υπό κράτηση!

Απίστευτο: Συνέλαβαν… δέντρο πριν 120 χρόνια και ακόμα τελεί υπό κράτηση!

Έχουμε δει πολλές φορές διαδηλωτές να συλλαμβάνονται άδικα, ενώ δεν έχουν προκαλέσει κάποιο επεισόδιο. Ωστόσο εκεί στο Πακιστάν φαίνεται πως η κατάσταση έχει κάπως… ξεφύγει.

Και ξέφυγε όχι τώρα, αλλά εδώ και 120 χρόνια, όταν ένας μεθυσμένος Βρετανός αστυνομικός, την περίοδο της αποικιοκρατίας, πέρασε… αλυσίδες στο δέντρο, επειδή νόμιζε ότι αυτό έφευγε!

Το ακόμα πιο περίεργο του πράγματος είναι πως το περιστατικό αυτό συνέβη το 1898, και 120 χρόνια μετά κανείς δεν έχει βγάλει τις αλυσίδες! Προφανώς από ένα σημείο και μετά αφέθηκαν επίτηδες ως αξιοθέατο, το οποίο θα θυμίζει και την περίοδο της Βρετανικής καταπίεσης.

Το δέντρο αυτό βρίσκεται στην πόλη Λάντι Κόταλ, και ο αστυνομικός που το… συνέλαβε λεγόταν Τζέιμς Σκουίντ.

Ο 60χρονος Καν Σινγουάρι, αρχηγός της τοπικής φυλής , δήλωσε πως ο αστυνομικός αυτός ήταν ένας αδίστακτος άνθρωπος. Η περιοχή αυτή ανήκε στην οικογένειά τους, ωστόσο οι Βρετανικές δυνάμεις την πήραν με την βία.

Έτσι ένα βράδυ ο Τζέιμς νόμιζε πως το δέντρο πήγαινε να… φύγει από την τοποθεσία και τελικά το συνέλαβε. Μετά την αποχώρηση των Βρετανών το 1947, το δέντρο πέρασε στην ιδοκτησία του Πακιστανικού στρατού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις