Κόσμος

Αποζημιώσεις σε εκατοντάδες ασθενείς, στους οποίους έγιναν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποζημιώσει εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έγιναν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, όπως αποφάσισε σήμερα το Εφετείο της Ρώμης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή προσφυγή του υπουργείου Υγείας κατά της ετυμηγορίας της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης και σχετικής απόφασης η οποία είχε εκδοθεί το 2006.
Το ακριβές ποσό των αποζημιώσεων θα ορισθεί σε μελλοτινκή δικάσιμο, αλλά σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο υπολογίζεται ότι ανέρχεται, συνολικά, σε περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Οι Εφέτες, με την σημερινή τους απόφαση, ορίζουν ότι το ιταλικό υπουργείο Υγείας έπρεπε να ασκήσει εποπτεία, ελέγχοντας την δράση των διαφόρων περιφερειών και των νοσοκομείων τους, ώστε να αποφευχθούν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, οι οποίες προκάλεσαν την μετάδοση του ιού HIV και της ηπατίτιδας στους ασθενείς.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το πρώτο περιστατικό μετάδοσης ασθενειών λόγω του μολυσμένου αίματος σημειώθηκε το 1979 και οφείλεται, πάντα, σε ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και προληπτικής υγιεινής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι