Κόσμος

Αποζημίωση 15.000 ευρώ από το περιοδικό Closer στη Γκαγέ για τις φωτογραφίες με τον Ολάντ

Το περιοδικό "Κλόουζερ", που ασχολείται με τη ζωή των διασημοτήτων, καταδικάσθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη να καταβάλει 15.000 ευρώ ως αποζημίωση στην ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ επειδή δημοσίευσε τον Ιανουάριο μια σειρά φωτογραφιών που αποκάλυπταν τη σχέση της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δικαστήριο της Ναντέρ, δυτικού προαστίου του Παρισιού, καταδίκασε επίσης το εβδομαδιαίο περιοδικό να δημοσιεύσει την καταδικαστική απόφαση στο εξώφυλλό του, σύμφωνα με την απόφαση η οποία έγινε γνωστή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Το “Κλόουζερ” είχε προκαλέσει σεισμό στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας στις 10 Ιανουαρίου φωτογραφίες του αρχηγού του κράτους και της Ζιλί Γκαγέ, που είχαν φωτογραφιστεί χωριστά μπροστά από μια παρισινή πολυκατοικία, σε απόσταση εκατό μέτρων από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο πρόεδρος εικονιζόταν να φθάνει με σκούτερ, φορώντας κράνος ώστε να μην αναγνωριστεί.

“Ένα αληθινό κυνήγι” οργανώθηκε εναντίον της πελάτισσάς μου, είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου στη διάρκεια μιας ακροαματικής συνεδρίασης ο συνήγορος της ηθοποιού Ζαν Ενοσί. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, “πολιορκήθηκε από ένα σμήνος φωτογράφων (…) είχε κανείς την εντύπωση ότι γινόταν ένα κυνήγι καταδίωξης, ότι υπήρχε ένα θήραμα”, είχε δηλώσει επίσης ο δικηγόρος.

Το “Κλόουζερ” είχε επικαλεστεί από την πλευρά του το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στο άρθρο ετίθεντο σαφώς τα ζητήματα της “ασφάλειας του προέδρου” και της “υποχρέωσης διαφάνειας” έναντι των Γάλλων, υπογράμμισε η Ντελφίν Παντό, συνήγορος του περιοδικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ερωμένη του Ολάντ κατέθεσε μήνυση στο Closer

Η Γκαγέ ζητά 50.000 ευρώ από το Closer για την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Ολάντ

Η Ζιλί Γκαγέ κατέθεσε μήνυση εναντίον παπαράτσι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα