Κόσμος

Απτόητος ο Ερντογάν: Θα συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας στην ανατολική Μεσόγειο

«Ολόκληρος ο λαός της Κύπρου έχει ίσα δικαιώματα στο ό,τι βγει από αυτά τα νερά και εμείς αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα ίσα αυτά δικαιώματα των ομογενών μας«, είπε ο Ερντογάν.

Δεν το κουνάει ρούπι ο Ερντογάν, οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει το πρόγραμμα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις προειδοποιήσεις από ΕΕ, ΗΠΑ και γειτονικές χώρες.

«Εμείς αυτή τη στιγμή προχωράμε το πρόγραμμά μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τι εντολές δίνουν κάποιοι ή πώς βλέπουν το κάθε ζήτημα ή πώς το αξιολογούν, εμείς δεν το σχολιάζουμε. Εμείς ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά της ανατολικής Μεσογείου, είμαστε στη διαδικασία -ως εγγυήτρια χώρα- να διεκδικήσουμε τα όποια δικαιώματα των ομογενών μας στην “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”. Ολόκληρος ο λαός της Κύπρου -και στο νότο και στο βορρά- έχει ίσα δικαιώματα στο ό,τι βγει από αυτά τα νερά και εμείς αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα ίσα αυτά δικαιώματα των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», είπε σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του σε στελέχη του AKP.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε αν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Άγκυρα, για να απαντήσει: «Ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία του συμβούλου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, είχε συμφωνηθεί το ταξίδι να γίνει μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή τον μήνα που έχει προγραμματιστεί να παραλάβει η Τουρκία τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πως θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5