Κόσμος

Αρχίζει την λειτουργία του πυρηνικός σταθμός στο Ιράν

 Ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της ρωσικής

υπηρεσίας ατομικής ενεργείας Rosatom σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του ιρανικού πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα πρακτορεία Irna και Fars.

    “Στις 21 Αυγούστου θα μεταφερθεί καύσιμο στο εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται ο αντιδραστήρας” στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ, δήλωσε ο Σαλεχί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

    “Συνολικά υπάχουν 165 ράβδοι καυσίμου” που πρέπει να “μεταφερθούν στην καρδιά του αντιδραστήρα”, πρόσθεσε. “Αυτή η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει επτά ή οκτώ ημέρες”, διευκρίνισε ο Σαλεχί, ενώ εξήγησε ότι ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ θα ξεκινήσει την παραγωγή περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έβαλαν νεκρή γυναίκα σε αεροπλάνο και έλεγαν πως είναι απλώς κουρασμένη: Ανατριχιαστικές καταγγελίες για πτήση - θρίλερ από την Ισπανία
Την γυναίκα έβαλαν οι συγγενείς που την συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο, μεταφέροντάς την με ένα καρότσι - Η πτήση καθυστέρησε 12 ώρες με τους επιβάτες να φτάνουν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στο Λονδίνο
Το αεροδρόμιο στη Μάλαγα