Κόσμος

“Αστραπές” Σουλτς για την Τουρκία και απειλές για τη βίζα!

Για αθέτηση λόγου κατηγορεί την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο θέμα της αλλαγής του αντιτρομοκρατικού νόμου προκειμένου να χορηγηθεί βίζα στους πολίτες της και προαναγγέλλει σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης, σε συνέντευξή του στην «Ντι Βελτ» (Die Welt).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Μάρτιν Σουλτς είπε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Άγκυρα, ιδίως στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και του αντιτρομοκρατικού νόμου, σαφείς βελτιώσεις. «Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν άμεσα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τον οδικό χάρτη. Διαφορετικά δεν βλέπω πώς μπορεί να χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες τον Οκτώβριο», είπε στη Welt.

Ο Μ. Σουλτς επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν με τις οποίες απειλούσε ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την ΕΕ. «Οι απειλές δεν αποτελούν το κατάλληλο μέσο στην πολιτική. Δεν θα εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους, το αντίθετο. Θα παραμείνουμε σταθεροί στο να εκπληρωθούν 100% και οι 72 προϋποθέσεις για να χορηγηθεί βίζα. Δεν θα υπάρξει καμιά ταλάντευση», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι επίσης ότι «τα σχετικά νομοσχέδια της Κομισιόν θα προωθηθούν στην αρμόδια νομική επιτροπή, μόνον όταν η Άγκυρα θα έχει τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Ρωσία δεν θα τρέχει στον κόσμο ζητιανεύοντας βοήθεια – Κανείς δεν μπορεί να μας λυγίσει»
Το μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς τους βουλευτές για την οικονομία, την άμυνα και τη στήριξη των στρατιωτών και των οικογενειών τους και οι σπόντες προς τη Δύση
Βλαντιμίρ Πούτιν
Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Φωτογράφοι «πιάστηκαν» έξω από το σχολείο των παιδιών τους – Κοίταζαν προς την αυλή
Εκπρόσωπός τους έκανε λόγο για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών τους» και γι' αυτό πρόκειται να επανεξεταστεί το επίπεδο αστυνομικής προστασίας της οικογένειας
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ