Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Αυστραλία: Επίθεση χάκερ και «αλαλούμ» στα λιμάνια της χώρας

Αυστραλία: Επίθεση χάκερ και «αλαλούμ» στα λιμάνια της χώρας

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως υπήρξε επίθεση χάκερ που επηρεάζει αρκετά λιμάνια της χώρας τα οποία διαχειρίζεται ο όμιλος DP World Australia.

“Σημαντικό συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει αρκετά λιμάνια”, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κλερ Ο’Νιλ στο Twitter, χωρίς να διευκρινίζει πόσες λιμενικές υποδομές έχουν επηρεαστεί.

«Η Καμπέρα συνεργάζεται με τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρία προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του επηρεασμού», πρόσθεσε.

Η DP World Australia εκμεταλλεύεται τερματικούς σταθμούς για εμπορευματοκιβώτια στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Φρίμαντλ.

Το αυστραλιανό Κέντρο κυβερνοασφάλειας συμβουλεύει τη λιμενική διαχειρίστρια εταιρία και της “παρέχει τεχνική βοήθεια” ανέφερε ο εθνικός συντονιστής κυβερνοασφάλειας, Ντάρεν Γκόλντι, στο Twitter.

“Η διακοπή είναι πιθανό να συνεχιστεί αρκετές ημέρες και θα επηρεάσει την κυκλοφορία προϊόντων στην είσοδο και στην έξοδο της χώρας”.

Η εθνική Υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και ένας οργανισμός συντονισμού, που συγκαλείται από την κυβέρνηση σε περιπτώσεις κρίσεων, θα συνέλθουν αύριο, Κυριακή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ξεκίνησε έρευνα, διευκρίνισε ο Ντάρεν Γκόλντι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις