Κόσμος

Αυστραλία: Πλησιάζει ο Άλφρεντ, ο κυκλώνας «τέρας» – Σε κόκκινο συναγερμό πολλές περιοχές

Ο κυκλώνας θα φέρει καταστροφικές ριπές ανέμου, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν μια μεγάλη ζώνη εκατοντάδων χιλιομέτρων

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο τροπικός κυκλώνας «Άλφρεντ».

Τα τελευταία στοιχεία των αρχών της Αυστραλίας για τον Αλφρεντ, έναν κυκλώνα – τέρας όπως τον χαρακτηρίζουν, αναφέρουν ότι θα χτυπήσει τη χώρα το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

Ο κυκλώνας πρόκειται να πλήξει με ασυνήθιστα ιδιαίτερη σφοδρότητα τις παραλιακές περιοχές δύο Πολιτειών από την πλευρά των Ανατολικών ακτών, στα νότια – νοτιοανατολικά του Κουίνσλαντ και στα βορειοανατολικά της Νέας Νότιας Ουαλίας σε μια ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στις πρωτεύουσες Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ, με την πρώτη να απειλείται απευθείας.

Ο κυκλώνας θα φέρει καταστροφικές ριπές ανέμου, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν μια μεγάλη ζώνη εκατοντάδων χιλιομέτρων που εκτείνεται στο Κουίνσλαντ και τη ΝΝΟ.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κυκλώνας να φτάσει σε κατηγορία 3, κάτι που θα τον καθιστούσε σοβαρό τροπικό κυκλώνα.

Οι αρχές έχουν πάρει μέτρα προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα κάνοντας έκκληση στους κατοίκους των παραθαλάσσιων αλλά και με χαμηλό υψόμετρο περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς ασφαλέστερα σημεία ή να καταφύγουν στα Κέντρα Εκτάκτου Ανάγκης που ήδη λειτουργούν περιμετρικά της απειλούμενης ζώνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κυκλώνας απειλεί δυνητικά περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους ενώ η ίδια η πόλη του Μπρίσμπεϊν αναμένεται να χτυπηθεί απευθείας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν πως θα πλήξει την περιοχή ένας από τους απειλητικότερους κυκλώνες στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας.

 

Στις περιοχές που αναμένεται να χτυπήσει ο κυκλώνας βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές και σωστικά συνεργεία με πλήθος τεχνικών μέσων και με σημαντικό αριθμό ελικοπτέρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 14
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2