Κόσμος

Αυστραλοί προς Ιάπωνες: Σταματήστε την φαλαινοθηρία

 Η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει τη φαλαινοθηρία, διαφορετικά κινδυνεύει να προσαχθεί

ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, παραμονή της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα του ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Κατσούγια Οκάντα.

  Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7, o Κέβιν Ραντ διαβεβαίωσε ότι η Καμπέρα θα διαπραγματευθεί με τους Ιάπωνες για την επίλυση των διαφορών, πρόσθεσε όμως ότι, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία δια της διπλωματικής οδού θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Οκάντα, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο υποστήριξε ότι η φαλαινοθηρία στην Ιαπωνία “γίνεται για επιστημονικούς σκοπούς, είναι νόμιμη και πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα, βάσει διεθνούς συνθήκης”.

  Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι της φάλαινας στο όνομα της “επιστημονικής έρευνας”, μία πρακτική που γίνεται ανεκτή από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, η οποία απαγορεύει τη δραστηριότητα αυτή για εμπορικούς σκοπούς. Το κρέας των φαλαινών καταλήγει πάντως στα πιάτα των Γιαπωνέζων.

   Η φαλαινοθηρία προκαλεί έντονες αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και ιδαίτερα της οργάνωσης Sea Sepherd (Βοσκός της Θάλασσας) οι οποίοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν το κυνήγι με δικά τους σκάφη που παρεμβάλλονται στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, με αποτέλεσμα να έχουν διασώσει εκατοντάδες κυνηγημένα κήτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 1
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 2
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας
1