Κόσμος

Αυτή είναι η περιουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ – Τι έχει και από που

Στα 30 εκατομμύρια λίρες εκτιμά το βρετανικό περιοδικό ΟΚ την περιουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του δεύτερου τη τάξει διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Ο 39χρονος Γουίλιαμ πιστεύεται ότι κληρονόμησε πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία έλαβε σε ηλικία 30 ετών και 7 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του, η οποία πέθανε το 2002.

Η βασιλική οικογένεια λαμβάνει κάθε χρόνο χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για τα επίσημα καθήκοντα της.

Θα γίνει ακόμα πιο πλούσιος

Υπάρχει επίσης το δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα κληρονομήσει αυτόματα όταν ο πατέρα του στεφθεί βασιλιάς. Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες. Καλύπτει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών και της οικογένειας του Γουίλιαμ- και χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες του ιδίου και του Καρόλου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα κληρονομήσει χρήματα από τη γιαγιά του, Ελισάβετ τον πατέρα του και μια σειρά από ακίνητα που ανήκουν στην οικογένειά του.

Όταν ανέβει στο θρόνο ο Δούκας του Κέιμπριτζ θα κληρονομήσει επίσης την περιουσία του μονάρχη, τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης και έναν μισθό από τη βρετανική κυβέρνηση που εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

Η Κέιτ Μίντλετον όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ είχε ήδη μια περιουσία που άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλώ» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ