Κόσμος

Συγκλονιστική στιγμή: Η βασίλισσα της Ιορδανίας παρηγορεί τη γυναίκα του πιλότου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές

Τον έκαψαν ζωντανό και σκηνοθέτησαν ακόμη και το video που δείχνει τη θηριωδία τους. Πλήγωσαν έναν ολόκληρο έθνος. Σόκαραν ολόκληρο τον κόσμο. Η Ιορδανία πενθεί για το θάνατο του πιλότου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές και απαντά με βομβαρδισμούς.

Ο πιλότος Μοάζ Κασασμπέχ εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδόν δυο μήνες αφού τον έπιασαν όμηρο. Η εκτέλεσή του καταγράφηκε και video και έκανε το γύρο του κόσμου.

Η γυναίκα του, Ανουάρ Ταρανεχ, έμαθε από το Facebook για την εκτέλεση του συζύγου της. Είδε ξαφνικά ένα μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μοάζ». Το εκμυστηρεύτηκε η ίδια στη βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, που βρέθηκε την Πέμπτη στο πατρικό σπίτι του συζύγου της για να τη συλληπηθεί, μαζί με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Η φωτογραφία τους κάνει το γύρο του κόσμου. Με βλέμμα στο κενό και τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, η βασίλισσα της Ιορδανίας αγκαλιάζει τη χήρα του άτυχου πιλότου. Προσπαθεί να την παρηγορήσει για το χαμό του αγαπημένου της. Του αγαπημένου της που κατάφερε να τον χαρεί μόνο για πέντε μήνες. Τόσο ήταν παντρεμένοι όταν ο Μοάζ έπεσε όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η Ανουάρ ήταν σε μια καθιστική διαμαρτυρία όταν έλαβε ένα μήνυμα από τη μητέρα της. Άκουσε το μήνυμα που της άφησε κλαίγοντας η μητέρα της και κατάλαβε πως κάτι είχε συμβεί. Τότε άνοιξε το Faceboook και είδε το μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μοάζ».

Ο βασιλιάς Αμπντάλα «υποσχέθηκε» στους τζιχαντιστές πως θα εκδικηθεί το θάνατο του πιλότου. Διεμήνυσε πως θα ηγηθεί ο ίδιος των βομβαρδισμών που επρόκειτο να γίνουν. Και το έκανε.


Οι Ιορδανοί βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Οι βόμβες που έριξαν είχαν πάνω τους μηνύματα από το Κοράνι.

Δόθηκε στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή της επιχείρησης.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
1
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
1
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS