Κόσμος

Brexit: Η εκκλησία καλεί τους πιστούς να το αντιμετωπίσουν… με τσάι! Παράταση ζητά η Μέι από τον Τουσκ

Αντιμέτωπη με τη χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στη Βρετανία οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit, η Αγγλικανική Εκκλησία κάλεσε τους πιστούς να πάρουν το τσάι τους και να προσευχηθούν το Σαββατοκύριακο της 30ής Μαρτίου, την επομένη της προκαθορισμένης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία αυτή, που στηρίζεται από τους αρχιεπισκόπους του Καντέρμπουρι και του Γιορκ, έχει ως στόχο “να μαζευτούμε και να συζητήσουμε πίνοντας τσάι και να προσευχηθούμε για τη χώρα μας και το μέλλον μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Αγγλικανική Εκκλησία φρόντισε πάντως να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντας ότι θα πρέπει να σέβονται “τις διαφορετικές απόψεις”, καθώς η χώρα, τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παραμένει διχασμένη στο θέμα αυτό.

Η Εκκλησία πρότεινε ορισμένα θέματα προς συζήτηση: “Τι συνέπειες θα έχει το Brexit στις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις σας;” ή ακόμη “Ποια είναι τα τρία βασικά κοινά σημεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ως κοινότητα και ως έθνος;”

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και μια “προσευχή για το έθνος” με την οποία οι πιστοί μπορούν να ζητήσουν από τον Θεό “την ένωση του έθνους και την καθοδήγηση των ηγετών”. Μια άλλη προσευχή ζητά από τον Θεό “να σώσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία” ενώ μια τρίτη απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε “να μπορέσουν να κυβερνήσουν με σοφία και διορατικότητα”.

Η Αγγλικανική Εκκλησία αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια πιστούς στην Αγγλία και την Ουαλία.

Θα ζητήσει παράταση η Μέι από τον Τουσκ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί την παράταση του άρθρου 50, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός για το Brexit, Κουάσι Κουάρτενγκ, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή των Συντηρητικών, Τζάστιν Γκρίνινγκ για την διαδικασία της παράτασης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα ζητήσει διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα πρέπει να αναζητήσει την παράταση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ότι αναμένεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη.

Όπως είπε, εάν συμφωνηθεί μία παράταση, θα τεθεί σχετικό νομοθετικό διάταγμα, την επόμενη εβδομάδα, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από την Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από την Βουλή των Λόρδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ