Κόσμος

“Δεν θα γίνουν εκλογές στη Δυτική Όχθη”

Αυτή ήταν η απάντηση του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στην στάση της Χαμάς

“Εάν η Χαμάς επιμείνει να αρνείται την οργάνωση των εκλογών προεδρικών και κοινοβουλευτικών στη Γάζα, εγώ δεν αποδέχομαι ούτε τη διεξαγωγή τους στην Δυτική Όχθη” είπε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί αρχικά για τις 24 Ιανουαρίου αλλά η εκλογική επιτροπή ζήτησε να υπάρξει αναβολή καθώς δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς αμφισβητεί τη νομιμότητα του Μαχμούντ Αμπάς και θεωρεί ότι πλέον δεν έχει την προεδρική εντολή του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια στιγμή τόσο το Ισραήλ όσο και η Παλαιστίνη εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους αλλά με επιφυλάξεις για την δήλωση της Ε.Ε. που ζήτησε να γίνει η Ιερουσαλήμ “μελλοντική πρωτεύουσα δύο κρατών” στο πλαίσιο μίας ρύθμισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7