Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διαδήλωση στη Ν.Υόρκη κατά των τραπεζών

Διαδηλωτές στους δρόμους του Μανχάταν
Διαδηλωτές στους δρόμους του Μανχάταν

Στη Νέα Ύορκη ξέρουν να διαδηλώνουν. Και το έκαναν. Χιλιάδες άτομα βγήκα στους δρόμους, ειρηνικά, και ζήτησαν από τις τράπεζες να λογοδοτήσουν για τα κέρδη που βγάζουν σε βάρος των πολιτών!

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν.
Και όλα αυτά την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανώ που έγραφαν συνθήματα όπως “η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία” και “διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες”.
 
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν. Ένας από τους διαδηλωτές, ο Κουρτ Χάλμαν, δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες “άφησαν τους πάντες να βυθιστούν, σταματώντας τη χορήγηση δανείων”. “Είναι αυτά τα άτομα που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μπόνους δισεκατομμυρίων δολαρίων”, πρόσθεσε.
 
Η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Γουόλ Στριτ και στη Γερουσία γίνεται ακρόαση για τα πεπραγμένα της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, που ελέγχεται για απόκρυψη πληροφοριών από τους πελάτες της.
 
“Η Γουόλ Στριτ πρέπει να πληρώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της αγοράς”, δήλωσε ο συνδικαλιστής Ρίτσαρντ Τρούμκα, στην ιστοσελίδα Huffington Post .
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε