Κόσμος

Διαψεύδει ο Πούτιν πως έχει εμβολιαστεί για κορονοϊό

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει κάνει προς το παρόν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού διαψεύδοντας τις φήμες που θέλουν την ρωσική ελίτ να το έχει ήδη προμηθευθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αφού διέψευσε τα περί εμβολισμού του προέδρου Πούτιν στη συνέχεια τόνισε πως πρόσβαση στο εμβόλιο του κορονοϊού, όταν αυτό εγκριθεί, θα έχουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σχετικές ανακοινώσεις έκαναν και το ρωσικό υπουργείο Υγείας και η ιατρική πανεπιστημιακή κλινική Σέτσενοφ, όπου πραγματοποιήθηκαν σε εθελοντές οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, μετά από σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο του κορονοϊού, δήλωσε ο Πεσκόφ επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί «και δεν θα ήταν καθόλου καλό για τον αρχηγό του κράτους να κάνει ένα εμβόλιο μη εγκεκριμένο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως άκουσε ότι ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (ΡΤΑΕ) Κυρίλ Ντμτίριεφ έχει κάνει ένα εμβόλιο, ενώ ο ίδιος είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνει εμβόλιο, γιατί ήδη είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και επίσης δεν γνωρίζει αν κάποιος από την διοίκηση της προεδρίας έχει κάνει το εμβόλιο.

Ο σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ν. Γκεμαλέι δεν έχουν ολοκληρωθεί, το εμβόλιο δεν έχει κυκλοφορήσει και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να έχει χρησιμοποιηθεί από εκπρόσωπους της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ότι από τον Απρίλιο μια σειρά από Ρώσοι επιχειρηματίες και πολιτικοί άρχισαν να κάνουν το υπό δοκιμή εμβόλιο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ινστιτούτου μεταγραφικής ιατρικής και βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Σέτσενοφ Βαντίμ Ταράσοφ χαρακτήρισε φήμες τις ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές ελίτ άρχισαν να κάνουν το εμβόλιο από τον Απρίλιο του 2020, προσθέτοντας ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζει τη δέσμευση του Τραμπ για το τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει σε μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή βασισμένη στη λύση των δύο κρατών επί τη βάσει των πρόσφατων σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ
Εμανουέλ Μακρόν
Αυτό είναι το σχέδιο του Τραμπ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος
Εντός 72 ωρών από τη στιγμή που το Ισραήλ κάνει αποδεκτό το σχέδιο όλοι οι όμηροι, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ και να απελευθερώσει 250 ισοβίτες Παλαιστίνιους και 1.700 Γαζαίους που συνελήφθησαν μετά την 7η Οκτωβρίου 2023.
Παλαιστίνια παιδιά αντιδρούν, στον τόπο των ισραηλινών επιθέσεων σε ένα σπίτι, στην πόλη της Γάζας.
Ερντογάν: «Τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ θα γίνουν σύντομα ορατά»
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η σφαγή στη Γάζα, η αυξανόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εξελίξεις στην περιοχή μας ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας»
Τραμπ και Ερντογάν
Φορτηγό πλοίο υπό ολλανδική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση και φλέγεται στον Κόλπο του Άντεν - Δύο τραυματίες
Δεν είναι σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους Χούθι, συμμάχους του Ιράν, που έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από το 2023
Πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα