Κόσμος

Δικάζεται για μια… ανάρτηση στο Facebook!

Ένας πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στο Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε κοντά στη Μπανζούλ και θα δικαστεί αύριο Δευτέρα, δήλωσε χθες δικαστική πηγή.

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα, κοντά στην πρωτεύουσα, και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια που του απήγγειλε η αστυνομία» με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.

«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν