Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Δραματικό μήνυμα για το Brexit από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας

Δραματικό μήνυμα για το Brexit από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΓκόρντον Μπράουν εξεδήλωσε χθες την ανησυχία του για το μήνυμα που ενδέχεται να εκπέμψει στον υπόλοιπο κόσμο μία πιθανή έξοδος τα χώρας του από την ΕΕ (Brexit).

«Εάν εμείς, οι Βρετανοί, αποφασίσουμε να απομακρυνθούμε από τους πιο κοντινούς μας γείτονες, εάν αρνηθούμε να συνεργασθούμε με οικονομικά πρόσωπα κι άλλους, πολύ ζωτικούς για το μέλλον μας, εάν αρνηθούμε στους νέους τη δυνατότητα να καταστρώνουν σχέδια, τι είδους μήνυμα θα εκπέμψουμε στον κόσμο για το είδος του κόσμου που θέλουμε να οικοδομήσουμε;», δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στο Λονδίνο.

«Με τη δύναμη των κοινών μας προσπαθειών, μπορούμε να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα από κοινού απ’ όσα θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί καλούνται στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ν’ αποφασίσουν εάν η χώρα τους θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, ή όχι. Έναν μήνα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, το στρατόπεδο των υπέρμαχων της παραμονής προηγείται σαφώς εκείνου του Brexit (55% έναντι 45%), σύμφωνα με τον μέσο όρο των έξι τελευταίων σφυγμομετρήσεων που πραγματοποίησε ο ιστότοπος What UK Thinks.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε