Κόσμος

Δυτική Όχθη: Δύο μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικός Τζιχάντ» σκοτώθηκαν από δυνάμεις του Ισραήλ

Οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι ήταν καταζητούμενοι για μια φονική επίθεση κατά Ισραηλινών αμάχων στις 6 Ιανουαρίου 2024

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα (16.04.2025) ότι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους «τρομοκράτες» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε περιοχή όπου η οργάνωση «Ισλαμικός Τζιχάντ» δήλωσε ότι δύο μαχητές της έχασαν την ζωή τους. 

Τόσο οι αρχές του Ισραήλ όσο και ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στη Μισίλια, ένα χωριό κοντά στην Τζενίν στην βόρεια Δυτική Όχθη.

«Μετά από ανταλλαγή πυρών, οι τρομοκράτες Μοχάμαντ Ζακάρνεχ και Μαρούχ Χουζάιμια (…) εξοντώθηκαν» ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ.

Ο Ζακάρνεχ ήταν καταζητούμενος για τη συμμετοχή του «στη φονική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στην πόλη Αλ Φουντούκ, κατά την οποία δολοφονήθηκαν τρεις Ισραηλινοί πολίτες», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Ο Χουζάιμια ήταν επίσης καταζητούμενος για τον ίδιο λόγο. Είχε απελευθερωθεί από τις ισραηλινές φυλακές κατά την ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, επιβεβαίωσαν τον θάνατο των δύο ανδρών. Ο Ζακάρνεχ ήταν 23 ετών και ο Χουζάιμια 19.

Εξάλλου, ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός μπήκε στην Ιεριχώ, στη νότια Δυτική Όχθη, με θωρακισμένα οχήματα.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακό έδαφος, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967 και πλέον απειλείται με προσάρτηση από μέλη της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μια από τις δεξιότερες στην ιστορία του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, τον Οκτώβριο του 2023, τουλάχιστον 921 Παλαιστίνιοι, κάποιοι εκ των οποίων ήταν μαχητές αλλά πολλοί ήταν πολίτες, έχουν σκοτωθεί από στρατιώτες ή Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα