Κόσμος

Δυτική Όχθη: Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος από Ισραηλινά πυρά

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο στη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Ο Οτμάν Μοχάμεντ Αμπού Χουρόγκ, 17 ετών, πέθανε αφού χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι από τον στρατό κατοχής στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης», διευκρίνισε το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, ο έφηβος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Ζαμπαμπντέχ, κοντά στη Τζενίν.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στο χωριό Ζαμπαμπντέχ «εκρηκτικοί μηχανισμοί εκτοξεύθηκαν εναντίον των (ισραηλινών) δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν πυροβολώντας». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «ένας άνθρωπος επλήγη» από τα πυρά.

Ο νέος αυτός θάνατος σημειώνεται σε ένα πλαίσιο περαιτέρω όξυνσης της βίας στη Δυτική Όχθη, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη από την αρχή του έτους: Παλαιστίνιοι έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων, ενώ έχουν καταγραφεί βίαια επεισόδια από Εβραίους εποίκους εναντίον Παλαιστινίων.

Χθες Δευτέρα μια 40χρονη Ισραηλινή, κάτοικος του εβραϊκού οικισμού Μπέιτ Χαγκάι κοντά στη Χεβρώνα, σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος πυροβολισμών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε δύο Παλαιστίνιους που πιστεύεται πως είναι οι δράστες της επίθεσης.

Το Σάββατο δύο Ισραηλινοί, ένας 60χρονος άνδρας και ο 28χρονος γιος του, σκοτώθηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων στην παλαιστινιακή πόλη Χουάρα, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ενώ περίπου 490.000 Εβραίοι έποικοι έχουν εγκατασταθεί εκεί σε οικισμούς, τους οποίους ο ΟΗΕ θεωρεί παράνομους βάσει του διεθνούς δικαίου.

Τουλάχιστον 219 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 31 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη