Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ε.Ε: “Όσο η Ρωσία δεν κάνει πίσω για την Ουκρανία, δεν θα υπάρξει εξέλιξη για το φυσικό αέριο”

Ε.Ε: “Όσο η Ρωσία δεν κάνει πίσω για την Ουκρανία, δεν θα υπάρξει εξέλιξη για το φυσικό αέριο”

Το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, που θα συνδέει την Ρωσία με την Ιταλία, δεν θα προχωρήσει όσο η Ρωσία δεν αλλάζει θέση όσον αφορά στην Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

“Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όταν ο Ρώσος εταίρος συμμορφωθεί εκ νέου με το διεθνές δίκαιο και θα είναι έτοιμος για μια εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του δικαίου μας για την ενέργεια”, δήλωσε ο Έτινγκερ στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκτσαϊτουνγκ” (FAS).

“Στην σημερινή κατάσταση, με μια κατάσταση σχεδόν εμφυλίου πολέμου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και καθώς η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου, δεν θα καταλήξουμε ασφαλώς σε τίποτε στις διαπραγματεύσεις μας”, συνέχισε.

Ο South Stream, που θα κατασκευαστεί από την ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο ENI, θα συνδέει την Ρωσία με την Βουλγαρία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και θα συνεχίζει προς την Ελλάδα και την Ιταλία, την Σερβία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία και ενδεχομένως την Αυστρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Νέες διαπραγματεύσεις για τις παραδόσεις φυσικού αερίου

Η ΕΕ “βάζει στον πάγο” τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον South Stream

Ο ρωσικός γίγαντας Gazprom θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και να βάλει φυσικό αέριο παντού – Έως και 50% η μείωση του κόστους μεταφορών

Πώς η Ελλάδα θα τροφοδοτεί τα Βαλκάνια με φυσικό αέριο

Ρωσία: Ανησυχία Πούτιν για εμπόδια “ακραίων στοιχείων” στη διανομή φυσικού αερίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε