Κόσμος

Ε.Ε:”Πρόωρο” ένα παλαιστινιακό κράτος

Είναι ακόμη νωρίς για να αναγνωριστεί ένα παλαιστινιακό κράτος από τον ΟΗΕ απάντησε  η Ε.Ε. 

Στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να υποστηρίξει η Ε.Ε. την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο.

“Θα ήθελα να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος, άλλωστε θα πρέπει κατ΄αρχήν να υπάρξει. Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο” είπε ο προεδρεύων της Ε.Ε. υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι έχει και η Χαμάς καθώς σήμερα δήλωσε αντίθετη στην ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους πριν σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη.

Και ο Κ. Μπίλντ όμως αναφέρθηκε στην κατάσταση με την οικοδομική δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την χαρακτήρισε ανησυχητική. Ο προεδρεύων υπουργός άσκησε κριτική στο Ισραήλ για την εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη και είπε ότι η ΕΕ θα συζητήσει για το επόμενο διάστημα για να πάρει αποφάσεις που θα δείχνουν πιο ξεκάθαρα την υποστήριξη της Ευρώπης στις προσδοκίες των Παλαιστινίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Παλαιστίνιοι προς Ε.Ε.: Βοηθήστε στην αναγνώριση μας   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Τραμπ σε NATO: Τώρα θέλουν να βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ - Ήταν άχρηστοι όταν χρειάστηκαν, τους είπα να μείνουν μακριά
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ «για το μεγάλο θάρρος και τη βοήθειά τους!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πούτιν στέλνει πυρηνικό υπερόπλο στο Διάστημα και ετοιμάζεται να προκαλέσει χάος, προειδοποιεί Αμερικανός στρατηγός
«Μία πυρηνική έκρηξη σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τις στρατιωτικές όσο και για τις πολιτικές υποδομές», λέει ο Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Γουάιτινγκ
Διάστημα