Κόσμος

ΕΕ: Άσυλο σε 330.000 πρόσφυγες από τα κράτη – μέλη το 2018

Καθεστώς προστασίας σε περισσότερους από 300.000 αιτούντες άσυλο χορήγησαν το 2018 τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2018, τα 28 κράτη – μέλη της EE χορήγησαν καθεστώς προστασίας σε πάνω από 300.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι Σύροι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2018, τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ χορήγησαν καθεστώς προστασίας σε 333.400 αιτούντες άσυλο, αριθμό μικρότερο κατά περίπου 40% σε σχέση με το 2017 (533.000).

Eπιπλέον, τα κράτη-μέλη της ΕΕ πραγματοποίησαν 24.800 επανεγκαταστάσεις προσφύγων από τρίτες χώρες.

Οι πολίτες της Συρίας παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα δικαιούχων καθεστώτος προστασίας στην ΕΕ (96.100, ή το 29% του συνολικού αριθμού των ατόμων που έλαβαν άσυλο στα κράτη – μέλη της ΕΕ). Ακολουθούν οι πολίτες του Αφγανιστάν (53.500 ή 16%) και του Ιράκ (24.600 ή 7%).

Σημειώνεται, ότι το 2017, οι Σύροι πολίτες αντιπροσώπευαν το 32% των ατόμων που έλαβαν άσυλο στην ΕΕ, οι Αφγανοί το 19% και οι Ιρακινοί το 12%. Από τους 96.100 Σύρους που δόθηκε άσυλο στην ΕΕ το 2018, πάνω από το 70% χορηγήθηκε από τη Γερμανία (67.000).

Οι περισσότεροι πρόσφυγες στην Γερμανία – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα, το 2018 χορηγήθηκε καθεστώς προστασίας σε 15.805 αιτούντες άσυλο. Εξ αυτών, οι περισσότεροι είναι πολίτες από τη Συρία (6.015 ή 38%), το Ιράκ (3.545 ή 22%) και το Αφγανιστάν (2.635 ή 17%).

Σε απόλυτους αριθμούς, ο μεγαλύτερος αριθμός καθεστώτων προστασίας δόθηκε από τη Γερμανία (139.600), την Ιταλια (47.900) και τη Γαλλία (41.400).

Σε σχέση με τον πληθυσμό, το 2018 στην ΕΕ δόθηκε άσυλο σε 650 πρόσφυγες, ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των προσφύγων που έλαβαν άσυλο ήταν 1.470, ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες τηρούν τον «νόμο της σιωπής» απέναντι στους ανακριτές – Δείγματα DNA οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά τη θεαματική ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου τηρούν σιγή απόλυτης άρνησης μετά τη σύλληψή τους – οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν χάρη στο DNA τους
Έρευνες γύρω από το παράθυρο του Λούβρου, από το οποίο πέρασαν οι ληστές
Γαλλία: Χωρισμένοι από τη γέννησή τους, δύο αδέλφια ξαναβρέθηκαν 57 χρόνια αργότερα – Ζούσαν στην ίδια πόλη
Μια συγκινητική ιστορία από τη Γαλλία: δύο αδέλφια που αγνοούσαν την ύπαρξη ο ένας του άλλου για σχεδόν έξι δεκαετίες, συναντήθηκαν τελικά – και μάλιστα ζούσαν… στην ίδια γειτονιά
Ο Φρεντερίκ Σέλο, ο οποίος βρήκε τον αδελφό του στη Γαλλία
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε χωράφι με κολοκύθες με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ για το Halloween
«Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα» έγραψε η Μέγκαν συνοδεύοντας το βίντεο που ανέβασε στο Instagram
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι