Κόσμος

Έφοδος στο γραφείο πρώην στενού συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Αιφνιδιαστική έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στο γραφείο του πρώην στενού συνεργάτη του προέδρου Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, σημειώθηκε απόψε.

Ο Μπεναλά, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, καταγράφηκε να χτυπά και να κακομεταχειρίζεται διαδηλωτές στο Παρίσι την Πρωτομαγιά και η εισαγγελία έχει ασκήσει σε βάρος του δίωξη για “ομαδική βία”.

Ο ένοικος του Ελιζέ μοιάζει πλέον να βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο σοβαρή πολιτική κρίση από την ανάδειξή του στο ανώτατο γαλλικό κρατικό αξίωμα.

Ο πρόεδρος Μακρόν ήλπιζε ότι θα καβάλαγε το κύμα της εθνικής ανάτασης μετά τον θρίαμβο των Μπλε στο Μουντιάλ, αλλά μοιάζει σαν να χτυπήθηκε από τσουνάμι μετά την δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Le Monde ενός βίντεο που είχε τραβηχτεί την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, τότε αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, κι ο Βενσάν Κραζ, έφεδρος της χωροφυλακής όπως και ο πρώτος, που εργαζόταν για το κόμμα του προέδρου, το LREM, καταγράφηκαν να χτυπούν και να κακομεταχειρίζονται διαδηλωτές στο Παρίσι ενώ συνόδευαν άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης ως παρατηρητές.

Αν και επιβλήθηκε διακριτικά στον Μπεναλά ένα πειθαρχικό μέτρο, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για 15 ημέρες τον Μάιο, η δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη τότε επιληφθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Μακρόν δεν απολύθηκε παρά την Παρασκευή (20.7.2018).

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει δημόσια για την υπόθεση όταν θα κρίνει ότι είναι ωφέλιμο, σύμφωνα με την πηγή στη γαλλική προεδρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 1000 μαθητές με τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα στην Ινδονησία – Μετέτρεψαν γήπεδο σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο
Μαθητές έχονται τις πρώτες βοήθειες στα προαύλια των νοσοκομείων με ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται για να παραλάβουν παιδιά με δηλητηρίαση
Εκατοντάδες παιδιά νοσηλεύονται από δηλητηρίαση
Θριαμβευτική η επιστροφή του Τζίμι Κίμελ - Τριπλασίασε τα ποσοστά του με ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση
Το ABC επιβεβαίωσε την αύξηση της τηλεθέασης, αναφέροντας ότι σχεδόν 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την εκπομπή - ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει μετρήσεις από υπηρεσίες streaming
Ο Τζίμι Κίμελ
Τα drones στο Άαλμποργκ ακολούθησαν παρόμοιο μοτίβο με αυτά που σταμάτησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης
Πληθαίνουν τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή - Η αστυνομία ανέφερε ότι ο σκοπός των drones ήταν άγνωστος και δεν ήταν σαφές ποιος τα έλεγχε, αλλά πετούσαν με αναμμένα τα φώτα τους
Κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης 1