Κόσμος

Εγκληματίες! Γνώριζαν πως η πεζογέφυρα στη Φλόριντα είχε ρωγμή!

- Εγκληματική αμέλεια κόστισε τουλάχιστον έξι ζωές στη Φλόριντα - Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου ήξεραν ότι υπάρχει ρωγμή στην πεζογέφυρα - Έκαναν σύσκεψη για το θέμα τρεις ώρες πριν την κατάρρευσή της - Άλλοι τρεις νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σήμερα - Εκτιμάται πως θα βρεθούν κι άλλοι και ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί - Αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα

Η εικόνα της πεζογέφυρας στη Φλόριντα να καταρρέει και να παρασύρει στο θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπους θα παραμείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη όσων είδαν το βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν ακόμη νεκρούς. Τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από την πεζογέφυρα που κατέρρευσε σε ώρα αιχμής.

Και ενώ η Φλόριντα θρηνεί το χαμό έξι ανθρώπων, περιμένοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες, μια αποκάλυψη έρχεται να προκαλέσει οργή. Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου και της πολιτείας (σ.σ. η πεζογέφυρα ένωνε την πόλη με το πανεπιστήμιο) ήξεραν ότι υπάρχει ρωγμή στην κατασκευή. Αλλά θεώρησαν ότι δεν αποτελούσε κίνδυνο.

Το video με τη στιγμή της κατάρρευσης

https://youtu.be/QIbLxoghy-w

Η εξοργιστική παραδοχή έγινε το Σάββατο (17.03.2018) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Λίγες ώρες πριν την κατάρρευση της πεζογέφυρας είχε γίνει συνάντηση αξιωματούχων και μηχανικών. Είχε συζητηθεί το θέμα της ρωγμής. Αλλά όσοι συμμετείχαν πίστεψαν ότι… δεν έτρεχε τίποτα. Και η ζωή τους διέψευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η ρωγμή στην πεζογέφυρα που κανείς δεν αξιολόγησε

Η συνάντηση διάρκειας δύο ωρών είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Συμμετείχαν η εταιρεία FIGG, που είχε σχεδιάσει το έργο, οι αρχές του πανεπιστημίου, αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Μεταφορών της Φλόριντα και η εταιρεία Munilla Construction Management (MCM), που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα.

Ένας μηχανικός της FIGG “κατέληξε ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας και ότι η ρωγμή δεν έθετε σε κίνδυνο την δομική ακεραιότητα της πεζογέφυρας”, αναφέρει σε του ανακοίνωση το πανεπιστήμιο.

Σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βάρους 950 τόνων και κόστους 14,2 εκατ. δολαρίων πεζογέφυρα κατέρρευσε. Καταπλάκωσε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα σε φανάρι του αυτοκινητοδρόμου οκτώ λωρίδων που περνά από κάτω.

miami bridge

Η είδηση για την εν λόγω συνάντηση έρχεται μετά από μια άλλη, εξίσου εξοργιστική, αποκάλυψη. Αργά χθες (σ.σ. Παρασκευή) το βράδυ έγινε γνωστό και κάτι ακόμα: ότι ο επιβλέπων μηχανικός του έργου είχε αφήσει ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή συναδέλφου του δύο ημέρες πριν από το δυστύχημα για να τον ενημερώσει για τις ρωγμές.

Στο μήνυμά του ο Ντένι Πέιτ έλεγε ότι είδε ρωγμές στο βόρειο άκρο της πεζογέφυρας και θα χρειαστούν επιδιορθώσεις. Ωστόσο δεν θεώρησε ότι θα υπάρξει άμεσο ζήτημα ασφαλείας.

Θα αυξηθεί ο απολογισμός – Βγάζουν ακόμα νεκρούς

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρεις τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν σήμερα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα αυτοκίνητα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την γέφυρα που κατέρρευσε. Και επίσης πως αναμένεται να βρεθούν τα πτώματα και άλλων ανθρώπων στα χαλάσματα.

florida

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερώσει από πριν τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για την επίθεση στο Ιράν αλλά όχι τους Δημοκρατικούς
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων για τους βομβαρδισμούς. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους
Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Το Ιράν απαντά στα αμερικανικά χτυπήματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις: Nέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ – Τουλάχιστον 16 τραυματίες σε Χάιφα και Τελ Αβίβ
Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωση πως εκτοξεύθηκαν 30 πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ με τις εικόνες από τον νέο βομβαρδισμό της Χάιφα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Ερείπια στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ μετά από επίθεση του Ιράν
Διάγγελμα Τραμπ: Αν το Ιράν δεν κάνει ειρήνη, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ ισχυρότερες και πολύ πιο εύκολες
«Το Ιράν - ο νταής της Μέσης Ανατολής - πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικού εμπλουτισμού της Τεχεράνης έχουν εξαλειφθεί πλήρως
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει διάγγελμα, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο και τον Υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ