Κόσμος

Είναι επίσημο: Στις 4 Μαρτίου οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Τζεντιλόνι επέλεξε και επίσημα την ημερομηνία της 4ης Μαρτίου του 2018 για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας. Όπως σχολιάζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται οριστικά διάφορα σενάρια περί αναβολής των εκλογών.

Απαντώντας σε χθεσινή έκκληση μέρους των κεντροαριστερών βουλευτών και γερουσιαστών, υπέρ της έγκρισης του νόμου που θα έδινε το δικαίωμα πιο εύκολης απόκτησης της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε σήμερα ότι: «δυστυχώς, στο κοινοβούλιο ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε η αναγκαία συναίνεση». Συμπεριέλαβε, όμως, τον νόμο αυτό, στα μέτρα που θα πρέπει να ψηφισθούν κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο