Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για την Goldman Sachs

Απο την προκλητική εμφάνιση των στελεχών της Goldman Sachs στο Καπιτώλιο. ΦΩΤΟ REUTERS
Απο την προκλητική εμφάνιση των στελεχών της Goldman Sachs στο Καπιτώλιο. ΦΩΤΟ REUTERS

Μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα της Goldmans Sachs. Εισαγγελική έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αρχές μετά την προκλητική εμφάνιση των στελεχών της εταιρείας στο Καπιτώλιο.

 

Εισαγγελική έρευνα άρχισαν οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί κατά πόσο η εταιρία Goldman Sachs ή κάποιοι εργαζόμενοι σε αυτή διέπραξαν οικονομικό έγκλημα αναφορικά με τις πωλήσεις ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων, όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.
 
Η έρευνα, που διεξάγεται από την εισαγγελία του Μανχάταν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ξεκίνησε με αφορμή στην αναφορά της αμερικανικής Επιτροπής Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC), σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που αποδίδει τις πληροφορίες σε άτομα που γνωρίζουν την πορεία της εισαγγελικής έρευνας.
 
Η Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλάγματος κατηγορεί τη Goldman, την πιο ισχυρή επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, ότι απέκρυψε σημαντικές πληροφορίες από επενδυτές για τις ασφάλειες ενυπόθηκων δανείων.
 
“Με δεδομένο ότι προσφάτως η προσοχή εστιάζεται στην εταιρία, δεν μας εκπλήσσουν οι πληροφορίες για την έρευνα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman . “Θα συνεργασθούμε πλήρως με οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες”, πρόσθεσε.
 
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε ότι “δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει” τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή έρευνας για τη Goldman.
 
Πάντως εκτιμάται ότι η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης θα κλιμακώσει τις πιέσεις που ασκούνται στη Goldman, δύο ημέρες μετά τη θυελλώδη ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, όπου εκλήθησαν ο πρόεδρος της εταιρίας, Λόιντ Μπλανκφέιν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.
 
Η εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Goldman βασίζεται σε διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που περιλαμβάνονται στην αναφορά της SEC, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Journal.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε