Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Δεν μας νοιάζουν οι κυρώσεις, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Εισβολή στην Ουκρανία: Δεν μας νοιάζουν οι κυρώσεις, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μπορεί οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, να προκαλέσουν προβλήματα στη Μόσχα, όμως το Κρεμλίνο είναι σίγουρο ότι θα επιλυθούν, όπως δήλωσε και ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν σχολίασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά τόνισε ότι η χώρα του έχει μειώσει την εξάρτησή της από τις ξένες εισαγωγές σκόπιμα, ακριβώς για να προστατευθεί από την απειλή κυρώσεων, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Εξάλλου, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιβάλλει τις δικές της κυρώσεις στη Δύση, στη βάση της αμοιβαιότητας. Παράλληλα, δεν σχολίασε το πόσο θα διαρκέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και παρέπεμψε στον στρατό τις ερωτήσεις σχετικά με θανάτους Ουκρανών αμάχων.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.

Η Ρωσία αξιώνει από καιρό εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ ή δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατό και όπλα στο έδαφός της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις