Τρίτη, 5 Μαρ.
13oC Αθήνα

Είχαν κάνει την τρομοκρατία… οικογενειακή υπόθεση! Η τριάδα που ετοίμαζε μεγάλο “χτύπημα”

Είχαν κάνει την τρομοκρατία… οικογενειακή υπόθεση! Η τριάδα που ετοίμαζε μεγάλο “χτύπημα”
Η 22χρονη Ριζλάν Μπουλάρ (φωτογραφία από Reuters)

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την Παρασκευή (15.06.2018) από δικαστήριο του Λονδίνου μια 22χρονη που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, σε μια υπόθεση που εμπλέκονταν επίσης η μητέρα της και η μικρότερη αδελφή της.

Η Ριζλάν Μπουλάρ θα εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια από την ποινή της ώστε να έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αποφυλάκισή της.

Η μητέρα της, Μίνα Ντιτς, 44 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και εννέα μηνών. Η ποινή της μικρότερης αδελφής, της Σαφάα Μπουλάρ, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Στη δίκη της Σαφάα Μπουλάρ, στις αρχές Ιουνίου, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η 18χρονη ήθελε να εξαπολύσει μια επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες, τις οποίες αποκαλούσε “ανανάδες”. Σχεδίαζε αυτήν την επίθεση αφού η αστυνομία την εμπόδισε να φύγει για τη Συρία προκειμένου να παντρευτεί έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους με τον οποίο διατηρούσε σχέση μέσω του διαδικτύου από την ηλικία των 16 ετών. Οι δυο τους αντάλλαζαν μηνύματα στα οποία ανέφεραν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση αυτοκτονίας “χέρι με χέρι”.

Λίγο μετά τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της, η Σαφάα συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στη Βρετανία. Η μητέρα, η αδελφή της και μια φίλη της τελευταίας, ηλικίας 21 ετών, πήραν τότε τη σκυτάλη για να οργανώσουν μια “γιορτή” –όπως αποκαλούσαν την επίθεση– στις 27 Απριλίου. Συνελήφθησαν όμως και αυτές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει μια “αναγνωριστική” βόλτα στα μνημεία του Γουεστμίνστερ και είχαν αγοράσει μαχαίρια και ένα σακίδιο.

Η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής για τα βρετανικά αστυνομικά και δικαστικά χρονικά, αφού πρόκειται για τον μοναδικό μέχρι τώρα αποκλειστικά γυναικείο “πυρήνα” που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις