Κόσμος

Έκκληση Μακρόν προς τα συνδικάτα για ηρεμία – Ετοιμάζουν νέες διαδηλώσεις τα “κίτρινα γιλέκα”

Έκκληση προς τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στην Γαλλία. Όλα αυτά την ώρα που τα "κίτρινα γιλέκα" προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο.

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης με στόχο να κατευνάσει την οργή των διαδηλωτών, ο Γάλλος πρόεδρος “τόνισε το γεγονός ότι ορισμένοι σήμερα δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό στόχο: να επιτεθούν στη Δημοκρατία”, υπογράμμισε ο Γκριβό. Ο Μακρόν κατήγγειλε επίσης “την ένοχη σιωπή και τον οπορτουνισμό εκείνων που ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές”.

“Στο πλαίσιο αυτό, έκανε έκκληση να κινητοποιηθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Έκανε όμως επίσης έκκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πλευρές και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις, από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από την εργοδοσία, να απευθύνουν σαφή και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία και σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο”, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο Μακρόν θεωρεί υπεύθυνους κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς, ο εκπρόσωπος απάντησε: “Εκείνοι που επιδεικνύουν κυνισμό, οπορτουνισμό, νομίζω ότι αποκαλύπτονται καθημερινά στα τηλεοπτικά πλατό και στα μικρόφωνά σας. Είναι επομένως μάταιο να τους κατονομάσουμε. Θα τους αναγνωρίσετε”.

Πολλά μέλη της κυβέρνησης μίλησαν σήμερα σε μέσα ενημέρωσης, ενώ διεξάγεται και συζήτηση στο κοινοβούλιο για το ίδιο θέμα, υπερασπιζόμενα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη για να τερματιστεί η κρίση των “κίτρινων γιλέκων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 4