Κόσμος

Έκλεισαν στο ψυχιατρείο τον άντρα που ήθελε να σκοτώσει τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ

Ο "εξτρεμιστής" που σχεδίαζε να σκοτώσει τον πρίγκιπα Κάρολο για να γίνει βασιλιάς ο δευτερότοκος γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι επειδή έχει το χάρισμα να είναι... κοκκινομάλης, θα εγκλειστεί επ' αόριστον σε ψυχιατρικό ίδρυμα, με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου.

Ο Μαρκ Κόλμπορν, 37 ετών, κρίθηκε ένοχος τον Σεπτέμβριο για “προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών”. Ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση, ο Τζον Μπίβαν, έκανε τότε λόγο για μια “αλλόκοτη υπόθεση” στην οποία εμπλεκόταν “ένας πολύ ιδιόρρυθμος άνθρωπος”.

Ο Κόλμπορν, ένας υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014, όταν ο ετεροθαλής αδελφός του κατήγγειλε ότι εντόπισε διάφορες χημικές ουσίες και ύποπτα έγγραφα στο σπίτι της οικογένειας στο Σαουθάμπτον. “Θέλω μαζικά αντίποινα, μια μαζική τρομοκρατική επίθεση που θα προσελκύσει την προσοχή στα δεινά μας, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των αδελφών μου σε όλον τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να παραστεί στη μεταμόρφωσή μου, από εκπρόσωπο αυτής της ασήμαντης κοινότητας των κοκκινομάλληδων που πάντα την ποδοπατούν, σε τρομοκράτη”, είχε γράψει στο ημερολόγιό του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε στο διαδίκτυο οδηγίες για να κατασκευάσει αυτοσχέδιες βόμβες. Είχε αγοράσει χημικές ουσίες, προστατευτικές μάσκες, σύριγγες και γάντια από λατέξ.

Στο ημερολόγιό του εξέφραζε επίσης την επιθυμία “να ρίξει μια σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου”, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. “Τον προστατεύουν, αλλά όχι πολύ. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για μια βολή. Να σκοτώσω τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ (σ.σ. τον γιο του Καρόλου και δεύτερο στη σειρά διαδοχής) για να γίνει βασιλιάς ο (κοκκινομάλης) Χάρι. Να σκοτώσω τους τυρράνους”, έγραφε, ξεχνώντας ότι ο Ουίλιαμ είχε ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Τζορτζ, που προηγείται του πρίγκιπα Χάρι στη σειρά διαδοχής.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα