Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πήρε κεφάλι» από τον Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σε απελπισία φαίνεται να είναι οι αμερικανοί ψηφοφόροι καθώς στις εκλογές που θα γίνουν στις ΗΠΑ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο υποψηφίους Προέδρους, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν οι οποίοι δεν μπορούν να εμπνεύσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια νέα δημοσκόπηση απέκτησε προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων επί του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos περίπου 41% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Τραμπ αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, ενώ τον Δημοκρατικό Μπάιντεν θα ψήφιζαν 39%.

Περίπου 20% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν αναποφάσιστοι ή έκλιναν προς επιλογές τρίτων κομμάτων ή δεν πρόκειται να πάνε στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου. Το προβάδισμα του Τραμπ βρίσκεται εντός του σχεδόν τριών ποσοστιαίων μονάδων περιθωρίου σφάλματος της δημοσκόπησης για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους πολλοί εκ των οποίων κρατούν ίσες αποστάσεις με περίπου πέντε μήνες να απομένουν έως τις εκλογές.

Προηγούμενη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε την περίοδο 31 Μαΐου-1η Ιουνίου, είχε δείξει τον Μπάιντεν να προηγείται του Τραμπ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες με 41% έναντι 39%.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι 10% των ερωτηθέντων θα επέλεγαν τον Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, έναν αντιεμβολιαστή της γνωστής οικογένειας, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δεχτεί επικρίσεις για την ηλικία του και την διανοητική του κατάσταση μετά και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας –είναι 81 ετών– ενώ μια πτέρυγα του Δημοκρατικού του Κόμματος αντιτίθεται στη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ στον πόλεμο που διεξάγει με την Χαμάς.

Αυτή την εβδομάδα άλλωστε ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος το παιδί του οποίου καταδικάστηκε για αδίκημα παρότι η δημοσκόπηση αυτή έδειξε ότι λιγοστοί ψηφοφόροι έχουν αλλάξει γνώμη έπειτα από αυτή την εξέλιξη.

Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας –είτε εν ενεργεία είτε πρώην– που καταδικάζεται για αδίκημα. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του — και πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης — για την υπόθεση μιας πορνοστάρ, την οποία κατηγορείται ότι δωροδόκησε πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 με αντάλλαγμα να αποκρύψει ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του.

Η τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διαπίστωσε ότι 80% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θεωρούν ότι η καταδίκη του γιου του Μπάιντεν δεν πιθανολογείται να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε σχέση με 61% που θεωρούν ότι η καταδίκη του Τραμπ δεν επηρεάζει την ψήφο τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
6
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ