Κόσμος

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε… σχεδόν διαψεύδει την Handelsblatt για το “κρυφό” σχέδιο μετά το Brexit

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Handelsblatt περί «κρυφού Σχεδίου Σόιμπλε για το Brexit». Ακόμη, αναφερόμενος στο Brexit τόνισε πως «ελπίζαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν δημοσιοποιήθηκε τέτοιο έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, δεν γνωρίζω από πού προέρχεται», διευκρίνισε ο κ. Γιέγκερ, για το δημοσίευμα της Handelsblatt που έβαλε… φωτιά στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό.

Ττόνισε όμως ότι «είναι σαφές και αυτονόητο και έχει ήδη συζητηθεί ότι είχαμε λάβει εκ των προτέρων προληπτικά μέτρα», αλλά δεν συνδέονται με συγκεκριμένες και οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών έχει εκπονήσει σχέδιο οκτώ σελίδων, με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική για το Brexit», στο οποίο επισημαίνεται ότι το Βερολίνο προσανατολίζεται σε ένα καθεστώς σύνδεσης με την Βρετανία, αλλά δεν επιθυμεί να προβεί σε μεγάλες παραχωρήσεις, προκειμένου να αποτρέψει πιθανούς μιμητές της βρετανικής στάσης.

Εκείνο που θα προσφερθεί στο Λονδίνο, αναφέρεται στο έγγραφο, είναι «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της», αν και αναμένονται δυσκολίες, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις έναντι του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και το αν η χώρα μπορεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, όπως ήταν προγραμματισμένο για το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha