Κόσμος

Εκρέμ Ιμάμογλου: Χιλιάδες κόσμου έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονται για τη σύλληψή του

Δείτε live εικόνα από την Κωνσταντινούπολη

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία, μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με χιλιάδες κόσμου να βγαίνουν στους δρόμους παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, σε μία κίνηση αλληλεγγύης στον μεγαλύτερο πολιτικό εχθρό του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτηριστικής της οργής που επικρατεί είναι εικόνες έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου χιλιάδες άνθρωποι δίνουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος πως είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με κερδοσκοπικό σκοπό και στο πλαίσιο χωριστής έρευνας πως παρείχε βοήθεια στο PKK, το αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμένει υπό αστυνομική κράτηση για τέσσερις ημέρες.

Της είδησης της σύλληψής του ακολούθησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, με το επίκεντρο να εστιάζεται στην Κωνσταντινούπολη, με χιλιάδες κόσμου να αψηφά την απαγόρευση διαδηλώσεων και να βγαίνουν στο δρόμο φωνάζοντας: «Η Τουρκία θα νικήσει».

Δείτε εικόνες έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης:

Ήδη από το πρωί εκατοντάδες υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου με σύνθημα «η Τουρκία θα νικήσει» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε LIVE εικόνα από την Κωνσταντινούπολη

Ταυτόχρονα, πλήθος φοιτητών βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την ακύρωση του πτυχίου του δημάρχου και υποψήφιου προέδρου του CHP καθώς και τη σύλληψή του το πρωί της Τετάρτης (19/3/25).

Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία των φοιτητών, ωστόσο χιλιάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας, κατάφεραν να τα σπάσουν. Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική.

Παρόμοιες ήταν οι εικόνες το πρωί και έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

«Τα οδοφράγματά σας, οι σφαίρες από καουτσούκ και τα δακρυγόνα δεν θα λειτουργήσουν εναντίον μας! Παρά όλες τις προσπάθειες να μας εμποδίσουν, βαδίζουμε προς την Κεντρική Πύλη!» αναφέρεται σε λεζάντα βίντεο που έχει ανέβει στα social media.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον