Κόσμος

Έξαρση του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία – Πλησιάζουν τα 5.000 κρούσματα

Υψηλός παραμένει εδώ και ένα 20μερο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 4.820.

Επίσης, έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 222 τον αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα) και στο Τέτοβο (19).

Η διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα δήλωσε ότι οι επιδημιολογικές έρευνες καταδεικνύουν πως από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων (στις 24 Μαϊου) και μετά αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό ασθενών.

Κατά την περίοδο αυτή έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορονοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εστίες (περί τις 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορoνοϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1