Κόσμος

Ελληνόπουλο επέζησε από “θαύμα”

Γεννήθηκε πρόωρα, έπαθε μηνιγγίτιδα και καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί "έδιναν" λίγες ώρες ζωής.

Τον αποκαλούν «παιδί-θαύμα». Πρόκειται για το 16μηνο Ελληνόπουλο Κόνορ Αναστασόπουλος που θεωρείται σούπερ-τυχερός που είναι εν ζωή.

Ο Κόνορ γεννήθηκε πέντε εβδομάδες πρόωρα, στις 24 Οκτωβρίου του 2011, και προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα λίγες μέρες αργότερα. Επηρεάστηκαν όλα του τα βασικά όργανα και μόλις εννέα ημερών υπέστη καρδιακή προσβολή.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του, Στιβ και Κάθι, πως το βρέφος τους θα πέθαινε σε δυο ώρες. Εκείνοι αποφάσισαν να σωληνωθεί και να ζήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Στην καλύτερη περίπτωση τους είπαν ότι θα ζούσε 14 μέρες. Με την συμβολή επιστημόνων από τη Σουηδία το παιδί επέζησε όμως. Έζησε στο νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του.

Οι γονείς του, αναγνωρίζοντας το θαύμα που επιτέλεσαν οι γιατροί ,συγκεντρώνουν χρήματα για να ενισχύσουν τον έρανο για το Νοσοκομείο των Παίδων της Μελβούρνης που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Ο Κόνορ λαμβάνει ακόμα θεραπευτική αγωγή αλλά οι γιατροί λένε πως η υγεία του εξελίσσεται θαυμάσια.

Διαβάστε

Αντιμέτωπα με τη φτώχεια τα παιδιά της Αυστραλίας

Γαύγισμα για Γκίνες! – ΒΙΝΤΕΟ

Π. Ζήνα: Πέρασε τα γενέθλιά της στην Αυστραλία! Βίντεο

Οι έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο είναι…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1