Κόσμος

Εμάνουελ Μακρόν: Ανοικτός σε προτάσεις από την Αριστερά και τους Οικολόγους

Ανοιχτός στην εφαρμογή προτάσεων που έρχονται από τα κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σήμερα το βράδυ στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Όπως τόνισε ο Μακρόν ο «οικολογικός σχεδιασμός είναι συμβατός προς το δικό μου πολιτικό πρόγραμμα» και σημείωσε πως πολλές από τις προτάσεις των οικολόγων, κυρίως δε αυτές που αφορούν την ποιότητα του αέρα και των υδάτων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πρέπει να εφαρμοστούν.

Ως προς το συνταξιοδοτικό, εμφανίστηκε και πάλι έτοιμος να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να τις «εμπλουτίσει» με προτάσεις που έρχονται τόσο από τα κόμματα της αριστεράς όσο και από τους οικολόγους.

Τόνισε ωστόσο ότι καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι η τόνωση της ανάπτυξης ούτως ώστε να υπάρχουν πρόσθετοι πόροι για την στήριξη του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μεταρρύθμισης της συμφωνίας του Σένγκεν, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να καταργηθεί όπως προτείνει η ακροδεξιά αλλά να μεταρρυθμιστεί δίνοντας τα μέσα στις χώρες μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στα ευρωπαϊκά σύνορα για να τα προστατέψουν καλύτερα.

Ο Μακρόν υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παροχή ασύλου, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες ούτως ώστε όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ερωτηθείς με ποιους θα συνεργαστεί για να κυβερνήσει αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο Μακρόν δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες με πρόσωπα που έχουν «κοινές ιδέες» και επιθυμούν «να δραστηριοποιηθούν».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος αναφέρθηκε στην επιθυμία του να μεταρρυθμίσει την Παιδεία και την Υγεία, κάνοντας λόγο για «τις δύο κύριες μεταρρυθμίσεις των επόμενων ετών».

Ως προς τα ζητήματα της ασφάλειας, ο Μακρόν δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του μειώθηκαν οι κλοπές και οι ληστείες ωστόσο αυξήθηκε η βία κυρίως δε η ενδοοικογενειακή. Υποσχέθηκε ενίσχυση της αστυνομίας και περισσότερες περιπολίες. Τέλος αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα ο Μακρόν δήλωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις φόρων όχι όμως και αύξηση του δημόσιου χρέους. Ερωτηθείς πως μπορεί να συμβεί αυτό απάντησε με την αύξηση του ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο στρατός φοβάται αποδυνάμωση των εφέδρων εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση Νετανιάχου
Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί για χαμηλή συμμετοχή των εφέδρων στην επικείμενη επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Haaretz
Ισραηλινοί στρατιώτες
Βρετανία: Σκληραίνει η μεταναστευτική πολιτική – Σαφές μήνυμα σε ξένους φοιτητές
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για να προειδοποιήσει ξένους φοιτητές ότι η παραμονή τους στη χώρα δεν μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη της βίζας τους
Το Big Ben στο Λονδίνο 1
Στους 1124 ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν - Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την ανατολική πλευρά του Αφγανιστάν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεπερνά πλέον τους 1 100 νεκρούς, σύμφωνα με την αφγανική πτέρυγα της Ερυθράς Ημισελήνου
Τα ερείπια ενός σπιτιού στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό
Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 3
Η Κίνα επιδεικνύει τη στρατιωτική της ισχύ σε μια πρωτοφανή παρέλαση – Παρόντες Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
Το Πεκίνο οργανώνει μια εντυπωσιακή παρέλαση για τα 80 χρόνια από την ήττα της Ιαπωνίας – Μια επίδειξη δύναμης που θεωρείται πρόκληση προς τη δυτική παγκόσμια τάξη, σύμφωνα με ανάλυση της Guardian
Κινέζοι στρατιώτες σε παρέλαση 9