Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ένας νεκρός και 27 στο νοσοκομείο από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και δεκάδες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία,μετά τη δηλητηρίασή τους από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα χθες βράδυ σε εστιατόριο εμπορικού κέντρου στη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε στο σημείο μετά την κλήση που έλαβε για μια γυναίκα στο εστιατόριο Legal Sea Foods του Λονγκ Αιλαντ.

Εκεί βρήκε τον 55χρονο Στίβεν Νέλσον, διευθυντή της επιχείρησης, αναίσθητο και πεσμένο στο έδαφος. Ο άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ διακομιζόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, δήλωσε η Τζούλι Ρόμπινσον, η εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Χάντινγκτον.

Οταν έφτασαν αστυνομικοί και νοσηλευτικό προσωπικό αισθάνθηκαν ζάλη, τάση για εμετό και αναγνώρισαν τα συμπτώματα από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Συνολικά 27 άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ περισσότεροι από έξι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.
Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο εστιατόριο αλλά και τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας όπως και τέσσερα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας των πρώτων βοηθειών.

Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών και εμπρησμού της αστυνομίας εξετάζουν το σημείο, εστιάζοντας την έρευνα στο σύστημα θέρμανσης του εστιατορίου.

Η αλυσίδα εστιατορίων Legal Sea Foods που δραστηριοποιείται στις βορειοανατολικές και μεσο-ατλαντικές πολιτείες, σε πολλές αναρτήσεις της στο Twitter εκφράζει την “οδύνη της για τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα” και “για τον τραγικό θάνατο του γενικού διευθυντή της Στιβ Νέλσον”.

Διαβάστε

13 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στη σήραγγα της Μάγχης

Γαλλία: 19 εργάτες δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα

Ιαπωνία: Με δηλητηρίαση εκατοντάδες μαθητές, δάσκαλοι κι εργαζόμενοι σε σχολεία

Εντομοκτόνο σε κατεψυγμένα τρόφιμα – Δηλητηριάστηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε