Κόσμος

Έπαινοι Ρωσίας στον Ντόναλντ Τραμπ για το «πάγωμα» της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία: «Θα φέρει πιο κοντά την ειρήνη»

Ζητάει, ωστόσο, από τον αμερικανό πρόεδρο περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ικανοποίησή της εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (04.03.25) η Ρωσία σε μία πρώτη αντίδρασή της στην απόφαση του προέδρου των Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία εκτιμά πως πρόκειται για μία κίνηση που θα φέρει πιο κοντά την ειρήνη, κουνώντας, ωστόσο, το δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή του.

«Αν είναι αλήθεια, τότε είναι μια απόφαση που θα μπορούσε πραγματικά να ωθήσει το καθεστώς του Κιέβου προς μια ειρηνευτική διαδικασία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν σταματήσει η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Αμερική ή αν υπάρξει πάγωμα, τότε πιθανώς θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή προς την ειρήνη» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι για οποιαδήποτε επιστροφή στην κανονικότητα για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, θα πρέπει να προηγηθεί την άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μετά τη σύγκρουσή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, βαθύνοντας τη ρήξη που άνοιξε μεταξύ των άλλοτε συμμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ
Οι ελπίδες για συμφωνία Τραμπ – Ιράν «απογείωσαν» τη Wall Street που έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ
Οι επενδυτές »βλέπουν» προοπτικές συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τη λήξη της σύρραξης και την αποκατάσταση των ενεργειακών ροών μέσω των κρίσιμων Στενών του Ορμούζ
Wall Street