Κόσμος

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX με τους 4 αστροναύτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προσθαλασσώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με απευθείας μετάδοση από τη Nasa.

Η διαστημική κάψουλα μετέφερε στη Γη τους αστροναύτες του ISS, μετά την αποστολή τους για περισσότερες από 160 ημέρες στο διάστημα.

Το πλήρωμα, που απαρτίζεται από τρεις Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa.

Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες “επιχειρησιακής” αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Επτά αστροναύτες παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6