Κόσμος

Επιμένει η Μέρκελ σε αλλαγή της Συνθήκης της Ε.Ε.

Στόχος της και το έχει ξεκαθαρίσει είναι μία δυνατή ομάδα στην Ευρώπη από χώρες που θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για άλλη μία φορά η Μέρκελ έδειξε πως η Γερμανία επιθυμεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων και για αυτό επανέλαβε το αίτημά της για αλλαγές στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς τες σημαντικές προκειμένου να πάρουν ένα μήνυμα οι αγορές.

Μάλιστα, η κα Μέρκελ δήλωσε πως οι πολιτικοί όλων των χωρών πρέπει να οπλιστούν με κουράγιο, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον νορβηγό ομόλογό της, δήλωσε πως μόνο εάν αλλαχθούν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε οι αγορές θα πάρουν το μήνυμα και οι χώρες θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Φυσικά, η Μέρκελ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως ελπίζει να προχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή να θεσπίσει κανονισμούς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 12
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS