Κόσμος

Επιθέσεις σε Βερολίνο και Βαρκελώνη με στόχους έναν διπλωμάτη και το προξενείο της Ιταλίας

Όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, χθες βράδυ πυρολύθηκε ΙΧ αυτοκίνητο Ιταλού διπλωμάτη στο Βερολίνο και προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του ιταλικού προξενείου στη Βαρκελώνη όπου άγνωστοι έριξαν μπογιά.

Η κυβέρνηση της Ρύμης ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η ενίσχυση της προστασίας των Ιταλών διπλωμάτων που εργάζονται στις δύο χώρες και ότι τα συμβάντα ερευνώνται από την ισπανική και την γερμανική αστυνομία.

Συμφωνία με τον Τύπο, πρόκειται, πιθανώς, για επιθέσεις για τις οποίες μπορεί να ευθύνονται οργανώσεις αναρχικών, οι οποίες έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.