Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα: Έξι νεκροί και 14 τραυματίες – Συνελήφθη ένας 25χρονος (vids)

Επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα: Έξι νεκροί και 14 τραυματίες – Συνελήφθη ένας 25χρονος (vids)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν το Σάββατο (5/6) στην Κίνα, όταν ένας 25χρονος άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε εμπορικό δρόμο στην πόλη Ανκίνγκ. Ένας από τους τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ύποπτος για την αυτή την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη της ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών στο Weibo, είναι ένας άνεργος 25χρονος, ο οποίος «ξέσπασε έτσι την οργή του για κάποια οικογενειακά του προβλήματα και εξέφρασε την απαισιοδοξία του».  Από τους 14 τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι σταθερή, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εικόνες από το περιστατικό κάνουν τον γύρο των social media και είναι ιδιαίτερα σκληρές. 

Δείτε βίντεο από την αιματηρή επίθεση:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Οι επιθέσεις με μαχαίρια δεν είναι ασυνήθιστες στην Κίνα, όπου δεν επιτρέπεται η οπλοφορία για τους απλούς πολίτες. Τον Απρίλιο, ένας άντρας σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά και τραυμάτισε 16 ακόμη σε έναν παιδικό σταθμό στη νότια Κίνα. Το 2018, ένας άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα παιδιά στην βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις