Κόσμος

Επίθεση στο Παρίσι: Σαρώνει στο Facebook η εφαρμογή με τη γαλλική σημαία

Η τραγική είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με την εκατόμβη νεκρών έχει "σαρώσει" τα κοινωνικά δίκτυα. Facebook και Twitter έχουν πάρει φωτιά από το βράδυ της Παρασκευής, και τώρα το Facebook με μία νέα εφαρμογή εκφράζει την συμπαράστασή του στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό.

Από το βράδυ της Παρασκευής, εκατομμύρια αναρτήσεις στο Facebook και tweets στο twitter κάνουν αναφορά στην είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και όσα ακολούθησαν τις ώρες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή, το Facebook αποφάσισε να δώσει το φδικό του στίγμα στην επικαιρότητα με μία εφαρμογή. Η εφαρμογή αυτή του Facebook επιτρέπει σε όλους τους χρήστες, με ένα απλό κλικ, να βάλουν στην φωτογραφία του προσωπικού τους προφίλ ένα “φίλτρο” με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το Facebook γέμισε με πρόσωπα εκατομμυρίων χρηστών κάθε εθνικότητας και γένους, με τη γαλλική σημαία. Το μήνυμα του Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά “Αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας για να υποστηρίξετε τη Γαλλία και τους κατοίκους του Παρισιού”. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες στην κυριολεξία φωτιά, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από όσα συνέβησαν στο Παρίσι πριν από περίπου 10 μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS