Κόσμος

Εργαζόμενοι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» πλήρωναν με φάρμακα ιερόδουλες

Εργαζόμενοι στη μη κυβερνητική οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής όπου εργάζονταν, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στην εκπομπή της Βικτόρια Ντερμπισίρ του BBC.

Γυναίκες πρώην υπάλληλοι της ΜΚΟ “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό ήταν διαδεδομένο.

Μια από αυτές είπε ότι ένας υψηλόβαθμος εργαζόμενος της οργάνωσης δήλωσε ότι ήταν συχνό να ανταλλάσσονται φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η οργάνωση πάντως υποστηρίζει ότι δεν θεωρεί αποδεκτά την “κακοποίηση, την παρενόχληση ή την εκμετάλλευση” και ότι η χρήση σεξουαλικών υπηρεσιών απαγορεύεται από το αυστηρό καταστατικό της.

Οι γυναίκες πρώην εργαζόμενες της ΜΚΟ διατήρησαν την ανωνυμία τους προκειμένου να μην στοχοποιηθούν. Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν αφορούν διοικητικό προσωπικό και όχι γιατρούς ή νοσοκόμους στην οργάνωση, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μια άλλη πρώην εργαζόμενη, η οποία βοηθούσε οροθετικούς στην κεντρική Αφρική, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είδε έναν από τους συνεργάτες της να μπαίνει σε μια τουαλέτα μαζί με μια πόρνη της περιοχής. “Την γνώριζα γιατί εργαζόταν και σε ένα από τα μπαρ. Μου είπε ότι έκανε σεξ μαζί του και ότι την πλήρωσε”.

Σεξουαλικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα φάρμακα

Μια ακόμη πρώην εργαζόμενη, την οποία η εκπομπή του BBC συνάντησε στην Ευρώπη, κατήγγειλε ότι ένας υψηλόβαθμος συνάδελφός της τής είχε πει ότι ήταν εύκολο να ανταλλάξει φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες αναφερόμενος στη Λιβερία.

“Εννοούσε ότι πολλά από τα νεαρά κορίτσια που είχαν χάσει τους γονείς τους από τον ιό Έμπολα θα έκαναν τα πάντα όσον αφορά το σεξ ως αντάλλαγμα με φάρμακα”.

Το BBC δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει τις καταγγελίες, ενώ η οργάνωση απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσει έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παλαιστινιακό κράτος: Συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη για τις διεθνείς αναγνωρίσεις
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να γιορτάσουν το κύμα αναγνωρίσεων του παλαιστινιακού κράτους, σε ένα κλίμα ανάμικτης χαράς και πικρίας
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυτικών χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος
Συγκλονιστικό βίντεο από τον Αμερικανικό βομβαρδισμό στο Ιράν: Πως η βόμβα «τρυπάει» το έδαφος
Η αμερικανική βόμβα MOP ήταν το κύριο όπλο στην επιχείρηση, καθώς είναι η μόνη βόμβα που θα ήταν ικανή να καταστρέψει την βαθιά οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
iran
4
Γάζα: Η Ινδονησία έτοιμη να στείλει 20.000 στρατιώτες για διεθνή δύναμη
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάντο, διαβεβαίωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναπτύξει στρατεύματα στο πλαίσιο μιας διεθνούς αποστολής σταθεροποίησης στη Γάζα
Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάнто, απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 2
Η Κομισιόν πιέζει Apple, Google, Microsoft και Booking για την καταπολέμηση των διαδικτυακών απατών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε πληροφορίες από τους κολοσσούς της τεχνολογίας προκειμένου να ελέγξει τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των καταναλωτών από διαδικτυακές απάτες
Χάκερ